sobota 10. října 2015

Baruš v deseti větách

Asi vás možná překvapí název tohohle příspěvku, protože to není ani recept (který slibuji už dlouho) ani haul (který už dlouho chystám) ani Prague pictures (ke kterému se nemůžu pořád dostat), prostě nic takového. Je to ale článek, který vás možná taky zaujme, tedy já v deseti větách. Tenhle příspěvek píšu v rámci soutěže od skvělé Terezky ze Sweet Melange. Vítěz soutěže vyhraje vánoční pobyt s Terkou v Oslu. Prostě chození po pamatkách, kavarnách, pečení. Navíc před Vánoci. No není to boží? Samozřejmě, že je. Podmínka soutěže je napsat něco o sobě v deseti větách, což mi přijde docela fajn, protože se o mě dozvíte ve zkratce něco trochu víc než víte. Hrozně ráda bych tuhle úžasnou soutěž vyhrála, protože miluji cestování a nad Oslem už hrozně dlouho přemýšlím. Samozřejmě, že bych pro vás sepsala to nej z Osla, o kavárnách, Terezce, Vánocích, zkrátka všem.. No a teď hurá na ten můj životní příběh... :)



Baruš v deseti větách
Narodila jsem se před více než dvaceti čtyř let v krásné Praze, sice bez sourozenců, ale od dvanácti let mě provází nejlepší francouzský buldoček Cedrik a poslední rok i černý kocour Luii, oba dost často figurují i na fotkách. Studovala jsem hotelnictví a turismus na hotelovce v Praze, což byla poslední škola, na kterou jsem chtěla jít, protože jsem od první třídy hrála divadlo a chtěla jsem být slavnou herečkou, která dostává každý rok Oscara nebo obdivovanou módní návrhářkou. Nakonec jsem skončila na hotelovce, kde jsem poznala spoustu skvělých lidí, kteří jsou doteď mými kamarády a jsem za ně hrozně vděčná. Možná tady se objevily moje začátky s pečením, první muffiny jsem ale dělala z instantní směsy a přiznám se, že dopadly opravdu strašně a skončily vylité v záchodě :D.


Určitě tady ale začala moje vášeň pro psaní, což se projevilo i příběru vysoké školy a nakonec jsem zakotvila na Vyšší odborné školy publicistiky, kde jsem sice doteď, ale škola mě ještě pořád baví a navíc jsem i díky tomu objevila svůj další zájem, a to je psání o kultuře. Prošla jsem tak redakcemi různých webových portálů a nakonec si před rokem s kamarádkama založila kulturní portál Culture Times, což je další věc, kterou žiju. Miluji hudbu, film, divadlo, výtvarné umění, hrozně ráda chodím na akce s tím spojené a pak o tom píšu. Čím ale žiji úplně nejvíc je blog Sweet World, který se za poslední rok opravdu rozjel a já jsem za to strašně šťastná. Apetiti piknik, natáčení v Mňam TV, různé pečící akce nebo jen pečení jen tak pro kamarády, což mě baví možná úplně nejvíc, ale i cestování či plánování toho, kde budu za pár let. Je jasný, že se bojím, co bude dál, ale na druhou stranu se těším, protože jsem ještě docela mladá (jsem ve 24 letech ještě mladá :D) a myslím, že mám všechno před sebou a to těšení na to mě baví! :)

4 komentáře:

  1. Ahoj Baru, já ti chci jen ještě jednou poděkovat, že jsi do této malé narozeninové výzvy šla se mnou - s námi, moc si toho vážím! A upřímně držím palce k dalším krásným sladkým úspěchům. Měj se hezky, Terez

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, moc děkuji, že sem se téhle výzvy mohla zúčastnit a připojit se k dalším skvělým článkům :) Moc ráda tě sleduji a bylo skvělé se to účastnit :)

      Vymazat