čtvrtek 11. ledna 2018

Co mi rok 2017 dal a vzal?

Rozhodně nejsem jediná bloggerka, která se k shrnutí uplynulého roku píše, ale přijde mi, že i já sama si ten skončených dvanáct měsíců potřebuju uzavřít a článek mi k tomu přijde jako ideální volba. Teprve se vzpamatovávám ze Silvestra, přestože  ty protančené a prosmáté hodiny stály za to a už sedím v práci a přemýšlím, co mi následující rok přinese. Ten uplynulý byl extrémně náročný.





Leden
Jeden z nejhorších měsíců, které jsem zažila. Jsem bez práce a snažím se připravit se na život, na který nejsem zvyklá. 16. ledna mě konečně berou do Mňam TV na pozici produkční nových kuchařských show, což je pro mě naprosto nová pozice a musím říct, že dost náročná. Když se rozběhne natáčení, vstávám v půl šestý, jezdím do Prahy a pravidelně se vracím až okolo deváté večer, protože pendluji mezi Prahou a Postupicemi. Jediným pozitivem ledna je neskutečně dokonalý koncert Green Day, na který jdu sice částečně sama, ale tím víc si to užiju.

https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/01/zimni-toulky-za-kavou.html

Green Day



Únor
V únoru peču několik dortů a koláčů na oslavu narozenin i k příležitosti narození chlapečka pro jednu mojí kamarádku. Stále pendluji, jezdím domů pozdě večer a přežívám. Chci jet na hory, ale protože se snažím už po stopadesáté za svůj život šetřit, tak nejedu nikam.

https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/02/anglicky-dort-battenberg.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/02/citronovy-kolac-s-malinami-vanilkou.html

Jeden dort pro budoucí maminku


Teta slaví aneb pirátská party


Březen
V Mňamce točíme jak o život, já sháním potraviny a pomáhám kuchařům přímo během natáčení. Seznamuji se se skvělou Adie, se kterou máme společného lásku ke sladkému, ale i s Klárkou, Martinem Polačkem či Markem Pavalou. Krom nich ale i s mýma skvělýma kolegyněmi, Eliškou, Hankou či Ivčou a bez nich bych to asi nedala. Krom toho objevím skvělou kavárnu Monolok café a s Šárkou opět vyrážíme na předávání cen Thálie. Odstát dvě hodiny na podpatcích sice není nic moc, ale i tak si to užijeme.

https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/03/ranni-kavovani.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/03/tvarohovy-kolac-s-jablky.html

Thálie

Jablečný koláč s tvarohem

Monolok café

  
Mňamka



Duben
Duben začínám pochodem za povidlovým koláčem s mojí rodinou, při kterém se nejen krásně projdeme, ale máme i super počasí. Vyrážím s Šarkou na Moravu, kde obnovíme přátelství s našimi kamarády z několika skupin a dozvídám se, že mě opět vzali na letní Apetit piknik. Mám z toho neskutečnou radost, slavím s Šárkou v kavárně Místo a jsem šťastná. Krom toho domlouvám s kamarády naší dovolenou v Řecku, kam sice razíme až v říjnu, ale i tak se těším. Konečně to vypadá, že se můj život začíná vracet do těch růžovějších kolejích, i díky tomu, že venku už začíná být teplo. Miluji hory, ale s tmou a zimou na mě padá deprese a duben je ve znamení toho, že bude brzo líp. Kromě toho začínám hledat práci, protože už nedávám to, jak jezdím pozdě večer domů. Konec dubna vyrážíme s holkama na Majáles, který si užijeme a po pár měsících zas dorazím domů v šest ráno.

https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/04/kladdkaka-svedsky-cokoladovy-dort-s.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/04/luhacovicke-satecky-s-tvarohem-malinama.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/04/cokoladove-mini-babovicky-s-bananem.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/04/citronovy-velikonocni-beranek.html

Cesta za povidlovým koláčem

Čokoládové bábovičky <3

S Šáruš na Moravě

Vzali mě na Apetit! 

S Nelčou na Plzeňským Majálesu

S Janičkou a Kačkou na Pražském Majálesu


Květen
Pátý měsíc startuji, jak nejlépe to jde. S Janičkou vyrážíme o prodlouženém víkendu do Wroclawi, kterou si i přes nepřízeň počasí užijeme. Kvůli vrozené rodinné diagnóze mám na 24 hodin na ruce haulter, který mi kontroluje činnost srdce a měří mi tlak. Je to nepříjemné, ale vím, že jsem zdravá, protože výsledky dopadnou dobře. O pár dní později čistím v práci nože, jeden mi sjede po prstu a já jedu na pohotovost, kde mi na týden váží prst a já s ním nemůžu hýbat. Doktoři mi ale prst neošetří dobře, mám na ukazováčku levé ruky jizvu a menší bouličku. Konec května je pro mě zlomový i v tom, že se rozhodnu dát výpověď v práci. Za prvé mi nevyhovovala finančně a začala jsem mít v neděli večer křeče z toho, že jdu v pondělí do práce. Což je pro mě něco, co prostě nechci zažívat. Závěr května patří výletům, s Nelčou, Ver a Šáruš vyrážíme na trip na Zbiroh.

https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/05/jarni-coffee-tipy.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/05/hon-na-wroclawske-trpasliky.html

Wroclav

Wroclav 

Wroclav 

Wroclav 

Můj prst..

S Nelčou, Ver a Šáruš na Zbirohu


Červen
Je to pro mě měsíc plný změn. 1. června nastupuji do nové a vysněné práce. Začínám jako webová redaktorka na ÓČKU, což je něco, co jsem vždycky chtěla. Psát a živit se tím, že píšu o hudbě. Navíc mám skvělý kolektiv, moje šéfka Dia je naprosto boží a brzo si sedneme. První červnový víkend absolvuji s holkami už tradiční Color Run a den poté milovaný Foodblog market od Kačí z My cooking diary, což je pro moje zamilovaná akce. Pomáhá mi Verča a za dvě hodiny máme prodáno. Absolvuji i přednášku o výrobě zmrzliny ve Zmrzlináři, kde se potkám i s Romčou z Na skok v kuchyni nebo s Kamčou z Tvoříme domov. Je to skvělý a domů si neseme kilo dokonalé zmrzky. Červen je pro mě ale ve znamení Apetit pikniku, do kterého naverbuji moje kamarádky Aničku a Anet. Užijeme si to a já večer padám únavou, ale přemáhám se a vyrážím s holkama do Wine foodu, kde se mi o pár dní stane trapas s předraženým vínem... O pár dní později mám narozeniny, které si ale vůbec neužiju a pak peču jeden z mnoha narozeninových dortů letošního roku.

https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/06/co-se-deje-v-cervnu.html

Color run

Foodblog market s Verunkou

My holky z Foodblog marketu <3

Foodblog market 

Školení v Creme de la Creme

Apetit piknik s Aničkou 

Zasloužená odměna po Apetitu 

S Haničkou a Anet

S Anet na Apetitu


Červenec
Letní měsíc začínám jak nejlépe mohu. Kamarád Honza z Postupic má narozeniny a večer dopadne tak, že mě kamarádi musí odvádět domů, protože po svých bych nedošla. Peču pro něj dort, piju šampaňské, bavím se a nic mi nechybí. Nic mi nechybí ani na oblíbeném Rock for People, kam vyrazíme se Šárkou. Na Colours of Ostrava, na kterou prostě nedám dopustit vyrazíme i s Janičkou a vystojíme si frontu na městečko, takže nestihneme půlku prvního dne, což nás neskutečně mrzí. Imagine Dragons ale stojí za to! Pak už se vrhám do práce, s mamčou začínáme pracovat i v Hostinci Fara u nás v Postupicích a na konci měsíce vyčerpaná odjíždím za tetou na Moravu, protože je toho na mě moc a potřebuji vypadnout. Přestože jsem tam jen dva dny a přejedu celou republiku, užiju si bazén, výlety, rodinu a vracím se odpočatější a klidnější.

https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/07/hon-na-wroclawske-trpasliky-level-2.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/07/spanelska-pinata.html

Rfp aneb celý Culture Times opět spolu 

RfP





 
Honza má narozeniny 



Ben Cristovao

 
Colours of Ostrava


Morava

Morava




Srpen
Srpen zasvěcuji poslednímu festivalu a hlavně práci, protože musím šetřit na dovču. Zažiju si vyčerpávající víkend na Faře, peču a na konci sprna se opět vracím na Moravu, tentokrát na den, abych si pobrečela na svatbě kamarádů. I přestože jedeme jen na obřad, stojí to za to a já jsem neskutečně ráda, že jsem mohla jet.

https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/08/polsky-makovec-s-citronovou-polevou.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/08/ovocny-kolac-s-mascarpone.html

Sázavafest 

Jahodový koláč

Svatba <3

Lui <3


Září 
Září je pro mě hlavně pracovní. V ÓČKU máme několik důležitých akcí, jedeme všichni jak fretky a já si do toho upeču 16. září levandulový dort pro kamarádku na svatbu, který vezu přes celou Prahu taxíkem. Začátek září absolvuji farmářské trhy v Karlíně, který si s Anet užijeme i přes nízkou účast. Přesto odpolene usínám v autě únavou. Konec září je pro ve vidině blížící se dovolené a koncertům. S Anet a Páťou zajdeme na dokonalého Ben Cristovaa, což si neskutečně užijeme a den před dovolenou ještě nachlazená jdu na Youfest, což je festival našeho ÓČKA. Balím a nervuji se z dovolené, přestože se na ní děsně těším.

https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/09/orechovy-kolac-s-marmeladou.html

Makovec


Levandulový dort pro Lucinku 

Ben 

S Anetkou na Benovi

S těma nejlepšíma 



Říjen 
Moje vysněná dovolená s nejlepšíma lidma, díky kterým sem rok 2017 přežila, je konečně tady. 1. října letíme v pěti na Krétu a užíváme si to plnými doušky. Víno, moře, jídlo, výlety a to, že člověk nic nemusí, což je pro mě po tak náročném roce to nejvíc, co chci. I přesto, že je říjen, máme ideální počasí a mě nic nechybí a toužím tu zůstat nebo aspoň zastavit čas. Ke konci dovolené na mě padne deprse z návratu domů a z nemoci a let zpátky přežiju jen tak tak. Jediným pozitivem je přijetí na Vánoční apetit piknik. O týden později jedu s Verunkou do Brna na gasto friend výlet a je to něco, co prostě potřebuji. Vrací se náročné období a já nevím, co dál. Vyhrávám nádhernou kytičku od Provoní a na konci října opět utíkám, tentokrát do Krkonoš. Evidentě, když se něco děje, potřebuji zmizet z Prahy.

https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/10/kretske-toulky.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/10/leto-podzim-plne-kavy.html

Řecko

Brno

Řecko

Řecko 

Řecko 

If Café a kytička od Provoní

Karel 

Krkonoše

Brno


Listopad
V listopadu se vše začíná vracet do normálu a já zpět do psychické pohody.  Anet s Páťou přijedou do Postupic, my si užijeme nádherný výlet na Konopište a skvělý večer u svatomartinského vína, který se mě protáhne do půlnoci. Ještě předtím ale absolvuji boží kurz od holek z A cup of style na téma fotografování, který mi rozšíří obzory. Listopad je opět ve znamení koncertů, jdu na jeden z posledních koncertů Chinaski, se Simčou jedeme se Sebastianem do Heřmanova Městce a zakončí to Marek Ztracený ve Fóru Karlín. Poslední listopadový den máme vánoční večírek, ten první. Sice v krásném a zajímavém prostoru, přesto odjíždím rozčarovaná snad ze všeho a všech.

https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/11/dynovy-kolac-s-mascarpone.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/11/babovka-z-maslove-dyne-s-medem-cokoladou.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/11/brnenske-nejen-kavarenske-zazitky.html


S Anet na Konopišti

Dýňový koláč

Workshop A cup of style

Barabiznama s holkama z ÓČKA

Barabiznama s holkama z ÓČKA 

Se Simčou někde v horní dolní 




Prosinec 
Skoro od začátku prosince mám pečící dovolenou, kdy připravuji věci na Vánoční apetit piknik, na kterém budu hned dva dny. To, že jsem si ukousla moc velký kus koláče, mi dochází v sobotu večer, kdy se doplahočím domů a celá vyřízená s nosem dvakrát tak větším musím ještě péct na druhý den. S Anet je nám sice zima, ale zvládneme to, a když přijedu v neděli večer domů, sem šťastná a vděčná nejen za tu možnost si tohle zkusit, ale hlavně za moje kamarády. Do Vánoc už tak nějak přežívám, absolvuji pár rozhovorů (třeba tři v jeden den) a jeden vánoční večírek, pokoupím pár dárků (hlavně pro sebe) a s holkama zakončíme prosinec skvělým vánočním posezením, na kterém padne šest lahví prosec. Silvestra ukončím v šest ráno, tancuji, směju se, bavím se a je mi tak nějak fajn, protože mám okolo sebe ty nejlepší lidi prostě..

https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/12/co-se-delo-na-podzim-v-zime-workshop.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/12/pernikovo-medovy-dort-s-marmeladou.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/12/zimni-kavove-lasky.html
https://sweet-world-by-barush.blogspot.cz/2017/12/extra-cokoladovy-dort-z-cervene-repy-s.html

Vánoční apetit piknik 

Vánoční apetit piknik 

 
Vánoční apetit piknik 


Medovo - perníkový dort 

Lui <3

To nej z Instagramu

 
Přípravy na vánoční piknik

Snad nejoblíbenější zimní dort

3 komentáře: