pondělí 24. srpna 2015

Letní a festivalové kávování aneb kam všude zajít, nejen v Praze

Jestli mám v posledních měsících nějakou vášeň, tak je to objevování nových kaváren, a to nejen v Praze. Naposledy jsem tenhle článek psala v lednu a od té doby jsem zase objevila různé kavárny, o kterých bych vám ráda napsala. Pokud jste v nějaké byli, určitě mi napište, co jste si tam dali a co byste doporučili. Pokud objevíte díky mě něco nového, budu moc ráda a opět budu moc ráda komentář. Jestli máte zase nějaký tip na kavárnu nejen v Praze, budu moc ráda. Tohle objevování mě baví.


Styl&interiér - Praha, Vodičkova ulice
O téhle kavárně v centru Prahy jsem slyšela už docela dlouho a nějak nechápu, proč jsem sem nešla dřív. Vlastně už vím. Čekala jsem na hezké počasí, protože Styl&Interiér má naprosto krásnou zahrádku, která z něj dělá něco výjimečného. Jinak je to taková průměrná kavárnička. Ale zahrada je tam nádherná a dotváří romantickou, zasněnou a milou atmosféru. My jsme v ní s Janou byly dvakrát a pokaždé jsem ale bohužel docela dlouho čekaly, jak na objednání, tak na donesení nápojů. Poprvé se nás slečna šla zeptat asi třikrát a čekaly jsme dohromady skoro 40 minut. Nutno dodat, že zahrada byla plná. Já jsem si pokaždé dala café latté a domácí limonádu z lesního ovoce, která byla teda top. Ani káva mě nějak nezklamala, takový fajn průměr. Příště hodlám vyzkoušet i dorty, vždycky mě od nich ale odradí jejich cena.



Ema esspreso bar - Praha, Masarykovo nádraží

I sem jsme se s Jančou chystaly už několikrát. Pokaždé ale nebylo ani jedno volné místečko u stolu a kafe s sebou se nám brát nechtělo. To je vlastně jediné mínus tohohle pražského hitu, kam chodí snad všichni. Ema je jinak naprosto skvělá. Byla jsem tady teda sama a neodolala jsem rybízovému koláči, který byl krásně nakyslý a poctivý, takový jaký umí jenom vaše babička. I kafe tady mají skvělý. Měla jsem cappuccino a za mě palec hore. Příjemná chuť, výrazná chuť kávy, která ale nepřebije celkovou chuť kávy a všechno do sebe tak nějak zapadá. Milá a rychlá obsluha, která má dobře rozdělenou svojí práci a ani při větším počtu lidí nezmatkuje. Třtinový cukr a voda zdarma je samozřejmostí.
Cappuccino: 45 kč
Rybízový koláč: 55 kč



Můj šálek kávy - Praha, Křižíkova
Poprvé jsem sem zašla na schůzku s jednou hrooozně milou blogerkou z Čas kávičky (opravdu moc doporučuji). Šly jsme na snídani, já si dala míchaná vajíčka a kamarádka jogurt s ovocem. Při skvělém povídaní jsme obě dostaly obě chuť na něco sladkého. Rozhodla jsem se na doporučení obsluhy pro čokoládový dort s Bayles a.. mňam. Přestože byl dort čokoládový, byl jemný, nadýchaný a já si v něm nejvíc libovala. I káva byla skvělá, nepohrdla jsem ani jejich černým čajem. Za ten si sice připlatíte, ale uričtě stojí za to. Podruhé jsem vyrazila jen na caffé latté a opět mě nezklamalo. Doporučuji ale udělat si rezervaci, s místem je tam docela problém. Já jsem rezervovala přes aplikaci Restu.cz, což je hrozně jednoduchá a rychlá aplikace, jejíž potvrzení vám přijde buď na mejl nebo na mobil. Určitě se Můj šálek kávy dostal do mého top seznam a vůbec mi nevadí, že ho mám trochu z ruky.
Cappuccino: 55 kč
Míchaná vajíčka: 80 kč
Černý čaj: 85 kč
Čokoládový dort: 69 kč
Caffé latté: 65 kč



Anonymus - Praha, I.P.Pavlova
V Praze ještě chvíli zůstaneme. Prvně jsem objevila, a to už někdy v lednu, Anonymus bar, kde mě nadchl fakt, že mi umíchali koktejl přesně podle toho, co jsem si řekla. Celkově se mi líbil prostředí baru, možná i proto že mám ráda film Vendeta, kterým je inspirován. Někdy v květnu jsme s Janou prubly i kavárnu a až na to, že jsem pila kafe bez cukru, protože nikde nebyl, mi to tam připadalo boží. Jak místo, tak i přístup baristů a jejich profesionalita. Dostaly i mě totálně boží podnosy. Ochutnala jsem i jejich mangovou limonádu, která byla neskutečně hutná, ale oboje mi moc chutnalo. Bohužel si ale nepamatuji ceny, ty vám ale zjistím a doplním.


Ollies dorty - Ostrava
Musím říct, že jsem docela festivalová holka a během léta, hlavně tedy června a července jsem díky festivalům sjezdila zas kus republiky. S Šárkou jsme vyrazili i na Colours of Ostrava, kterou jsme si naprosto zamilovaly a určitě se na ní chystáme i příští rok. Krom objevování hudby, ráda ale hledám a zkoumám různé podniky v daném městě. Hodně mi k tomu pomáhá TripAdvisor, který můžu opět vřele doporučit, protože mi vždycky našel skvělý místo. V Ostravě jsme dvakrát vyrazily do kavárny Ollies,která má vynikající hodnocení a já s tím můžu jen souhlasit. Sice se nachází v té zapadlejší části Ostravy, ale je to moc příjemné místo, kde je navíc opravdu velký výběr dortů, káv, ale navíc i klimatizace, což jsme v těch tropech fakt ocenily. Daly jsme si i ledové limonády a když jsme tam vyrazily druhý den, ochutnaly jsme i těstovinový salát. Chybu jsem neudělala ani s dorty, a to jsem si hodně dlouho nemohla vybrat, protože výběr je opravdu obrovský. Milým plusem k tomu byla i rychlá a příjemná obsluha.
Ledový čaj s jahodami a mátou, 0,4l: 49 kč
Bezinková limonáda 0,4l: 49 kč
Těstovinový salát s fetou, olivami, bazalkovým pestem a rajčaty: 129 kč
Banánový dort: 56 kč
Malinový dortík: 56 kč
Café americano: 36 kč




Ice"n" cold, Ostrava

V Ostravě jsem na festivalu ochutnala ještě spoustu dalšího jídla, překvapil mě opravdu velký výběr. Člověk se nemusel spokojit jen s klasickými festivalovými nudlemi, langoši a hot dogy, ale na výběr byla i hromada vegetariánských, veganských, rybích a ovocných stánků, což mě jako ne moc velkou milovnici masa velice překvapilo. Ceny také nebyly nějaké obrovské, naopak mě docela překvapily. Mohly jsme si tak s Šárkou vybrat poměrně hodně možností, kde se najíst a i relativně zdravě. Protože ale bylo celý festival neskutečné vedro, šáhla jsem často i po ledovém ochlazení, a to nejen ve formě pití. Vyzkoušet jsem totiž musela tuhle kuličkovou zmrzku. Měla jsem citrón a limetku a byla opravdu osvěžující a moc dobrá. Kuličky se postupně přilepovaly k sobě a já jsem chtěla vyzkoušet ještě jednu, ale ta cena mě odradila. Ochutnala jsem tak od Šárky její jahodovou.
Citrón a limetka - 59 kč



Kavárna bez konceptu - Liberec
Po Colours of Ostrava jsme ve výletování za hudbou se Šárkou pokračovaly a vyrazily na sever. V Liberci jsem byla poprvé a opět sem si nechala poradit od TripAdvisoru a na prvním místě se nacházela Kavárna bez konceptu. Zaujal mě už název a tak jsem tam Šárku dotáhla i přesto, že jsme vystoupily o zastávku dřív :D Nakonec mi byl tento fail prominut a aspoň jsme se krásně prošly. Zvolila jsem višňový cheesecake (cena za hubičku), kafe a úžasnou melonovou limonádu, který byl teda kotel. Opět jsem byla moc spokojená a můžu jen doporučit.
Višňový cheesecake - 45 kč
Café americano - 36 kč
Melounová limonáda s mátou 0,5l - 55 kč



Angelato, Praha - Rytířská ulice
Kdo nebyl v Angleto, jakoby nebyl. Pokud jste do téhle populární zmrzlinárny ještě nezavítali, určitě vám jí vřele doporučuji. Já nebyla sice přímo v ní, ale na Dyzajn marketu mělo Angleto stánek a tak jsme s Jančou a Šárkou neodolaly a ochutnaly. Měla jsem borůvkový cheesecake a byla jsem opravdu moc spokojená. Zmrzka je nádherně jemné, chutě se v ní úžasně prolnou a dokonale osvěží. Janča měla kokos a vanilku (myslím.. :D ) a Šárku si nějak nemůžu vybavit :D Vím, že chtěla mango, které miluji a které jsem si myslela, že nemají, ale nakonec ho tam měli, což jsem při své slepotě neviděla. Důvod ale proč jsem v létě přímo do Angelata nezavítala, je cena za jeden kopeček. Přijde mi to dost, na Dyzajn marketu mi cena přišla přijatelnější.
Borůvkový cheesecake - 39 kč za jeden kopeček


2 komentáře:

  1. Díky za článek! Ten EMA espresso bar budu muset vyzkoušet. Jen bych se chtěla zeptat, kde přesně to je? Přímo v areálu Masaryčky nebo někde naproti? Z Masarykova nádraží jezdím domů k rodičům, ale téhle kavárny jsem si niky nevšimla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, jsem ráda, že se líbí. Emu moc doporučuji. Je to naproti nádraží, jak jezdí tramvaje na Náměstí republiky a Florenc. Jejich webovky ti snad řeknou víc http://www.emaespressobar.cz/ :) Ono je to docela zapadlé a pokud člověk neví, že to tam je, tak se to snadno přehlédne :)

      Vymazat