čtvrtek 24. září 2015

Food festivaly 2015

Tak už to vypadá, že nás léto vážně pomalu opouští. Ráno, když chodím v pět do práce, je už pěkná kosa a já bych občas docela vrátila ty parné dny. Nedá se nic dělat, ale snad se ještě najde pár dnů, kdy bude hezky. Co nás ale asi fakt už nadobro letos opouští, jsou letní food festivaly. Já jsem stihla ale ještě poslední dva a musím říct, že jsem byla nadšená. Pokud jste na nich také byli, určitě mi do komentářů napište, co jste si dali a jak festivaly hodnotíte.


Foodparade 2015

Foodparade jsem zaznamenala už minulý rok, ale bohužel jsem se na něj nedostala. Letošní rok jsem určitě nechtěla vynechat, už proto, že ho pořádá moje oblíbená škola vaření Chefparade. Dalším důvodem, kromě skvělého jídla, byly i přenádherné prostory v Tróji, která se mi celkově strašně líbí. Zahrady okolo zámku, kde se festival konal dodaly všemu krásnou atmosféru. My na festival vyrazily s Jančou v sobotu a bylo to pro nás jedna z posledních společných akcí, protože Janča týden na to odjela na půl roku do Belgie. Foodparade byl díky skvělé společnosti, jídlo a prostoru super, jen ty nekonečné fronty. Na burger jsme čekali 30 minut a na palačinky to samé. U těch jsme doslova pěnily a kolikrát jsme už chtěly odejít. Ve výsledku jsme byly rády, že jsme vydržely, protože to stálo za to.

Le Burger

Musím se přiznat, že mě nějak minula mánie okolo burgerů a přestože si ho občas ráda dám, nejsem úplný maniak a nijak extra je nevyhledávám. Miluji ale ten vegetariánský z Delmartu, který si stejně jako salát sestavíte sami, což mě hodně baví. Na Foodparade jsem ale na burger měla docela chuť, a tak jsme se s Janou postavili do fronty na Le Burger. Vybrala jsem si vegetariánský s středozemní bulkou a přiznám se,že jsem z něj byla v rozpacích. Bulka i ingredience byli super, myslím, že bulka byla z mořské řasy, protože byla namodralá, ale samotný burger byl hrozně suchý. Neměla jsem v něm skoro žádný dresink a naopak Jana, která měl s hovězím masem v portobelu (velký žampion) měla dresinku moc. Chuťově oba moc dobré, ale tohle nás trošku zklamalo. Daly jsme si i víno a ochutnaly jsme moc dobré bílé, jen jsem už stačila zapomenout od koho.


Francouzské gallates
Další chod v našem omezeném rozpočtu byly palačinky. Původně jsem chtěla ochutnat další druh zmrzky od Angelata, ale zatáhlo se a my začaly docela mrznout a na zmrku nebyla najednou chuť. Jedinou nevýhodou palačinek byla ta nekonečná fronta a pomalá obsluha. Já jsem si dala s kaštanovým krémem a byla jsem nadšená. Akorát sladké a opravdu moc dobré. Janča prubla klasiku nutelu s banánem a ani ona nebyla zklamaná.


Ohrada food fest
Posledním festivalem, kter jsem letos asi nevštívila, byl Ohrada food fest. Původně jsem na něm měla díky své kamarádce Haničce i pracovat, nakonec jsem ale musela na zkoušku do školy. Tak jsme s Šárkou vyrazily spolu a byly jsme vážně nadšené. Ohrada food fest se, jak už název napovídá, koná na pražské Ohradě, kde Šárka i bydlí a patří mezi ty menší festivaly. Najdete tam sice jen pár restaurací, ale je tam díky tomu i méně lidí. Navíc vyšlo krásné počasí, takže jsme si i sedly a vychutnávaly jsme si opravdu moc dobré jídlo. Platil se sice vstup, s rezervací 50 korun, ale zase jste si mohli vybrat jakýkoliv welcome drink. My si daly cappuccino za 60, takže jsme ještě ušetřily 10 korun :D To se mi líbí.

Wine food
V sobotu ráno jsem skoro nic nejedla, protože jsem byla nervní ze školy, a tak jsem se na první jídlo na festivalu fakt těšila. Nakonec jsem si vybrala salát z mořských plodů a rajčátek a chybu jsem určitě neudělala. Wine food je sázka na jistotu a nezklamal ani tady. Sice byl docela drahý, za 99 mi to za tuhle mini porci prišlo dost, ale opravdu jsem si pochutnala. Navíc prosseco k tomu bylo taky vynikající.


Kastrol
Další naší zastávkou mělo být nějaké teplé jídlo, ale jako první nás z nabídky zaujaly naprosto úžasně vypadající vdolky od restaurace Kastrol, která celou akci zaštiťovala. Nabízeli především zvěřinu, kterou moc nemusím a vdolky pro nás byly jasnou volbou. Plus jsme ochutnali i naprosto skvělou domácí višňovou limonádu, která byla i moc osvěžují. Vdolky jsme měly s Šárkou s povidly, tvarohem a zakysanou smetanou a kdybych věděla, že nechci žádné vydatné jídlo, dám si klidně další.


Na Pekárně
Co mě ale naprosto odrovnalo, byla naprosto nejvíc skvělá kulajda se zastřeným vejcem. Skvělá nakyslá chuť, která byla ale zároveň jemná. No naprosto boží kombinace. Přestože bylo docela teplo, zhltla jsem jí tak rychle, že jsem vám jí ani nestačila vyfotit. Nejvíc skvělá byla hlavně její cena. 35 za tuhle skvělou věc.

Kavárna Na Náměstí
Abysme šly podle pravidel, rozhodly jsme se, že si na závěr festivalu dáme i něco sladkého a hlavně uplatníme voucher na welcome drink v podobě cappuccina. Zařadily jsme se tedy do fronty a já neodolala ani bábovce s ořechy. Domácí samozřejmě. Byla sice trochu sušší, ale kafe bylo naprosto dokonalé. Nádherná pěna a boží espresso od pražírny Coffee source, která měla moc nápadité kelímky. Myslím, že ideální zakončení nejen Ohrada food festu.





4 komentáře:

  1. Skvělé fotky! Nikdy jsem na food festivalu nebyla, ale plánuji na nějaky jít příšti rok :)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Pár festivalů ještě bude, doporučuji třeba Street food festival nebo akci Ochutnej Vietnam :) Pak klasika jako je Apetit piknik, Prague Food festival, Food piknik či už zmiňovaný Foodparade či Ohrada food fest :)

      Vymazat
  2. Letos bylo festivalů opravdu hodně, člověk to ani nestíhal vše navštívit. Já byla včera na Asia Food Festu a z těch front jsem byla opravdu zklamaná. To Latino Food festival byl třeba mnohem lepší..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s frontami, taky mě to dost často otravuje, ale k těm velkým festivalům to patří. A ze svojí zkušenosti z Apetit pikniku, musím říct, že se prodejci opravdu snaží, aby ty fronty byly minimální... Občas to ale bohužel nejde.. :(

      Vymazat