neděle 1. listopadu 2015

Dušičkovo halloweenské zubní cup cake

Včera proběhl Halloween. S ním mám spjaté skvělé party na vejšce, kdy jsme se spolužáky procházely po Praze v kostýmech většinou pár dní před ním a všichni na nás koukali, jak na blázny. Přestože se u nás tenhle "svátek" moc neslaví, je občas fajn si ho připomenout aspon v tom pečení. Protože v téhle oblasti je inspirace mraky. Na pár blozích jste si určitě všimli těch děsivých prstů, které vypadají fakt odporně. A to je paradoxně úplně nejlepší. Moje zubaté cup cake vám snad hrůzu naženou také. Mé kamarádce Šárce se zvedl skoro až žaludek a moje kolegyně v práci vypadaly, jak když něco zakously. To jak vypadají moje ruce vám snad ani nemusím popisovat. Minimálně jsem totiž musela někoho zavraždit :D
Protože jsem ale zjistila, že před Halloweenem nemám na nic čas, recept mám pro vás až dnes, tedy den před dušičkami. Pokud chcete někoho pohostít trochou krve, máte zde trochu té inspirace.




Dušičkovo halloweenské zubní cup cake

Suroviny na 16 cup cake
:
3 banány
150 gramů hladké mouky
150 gramů cukru krupice
3 vejce
50 gramů rozměklého másla
špetka soli
2 lžičky kypřícího prášku
150 ml kefíru
2 lžíce kvalitního holandského kakaa

červené barvivo
200 gramů bílého fondánu


Postup:
1.
V míse smícháme suché suroviny; mouku, kypřící prášek, sůl a holanské kakao. Ručním mixérem spolu spojíme máslo, cukr a vejce. Přidáme do mísy se suchými surovinami a důkladně promícháme. V ruce rozdrtíme banány a opět přimícháme do hmoty. Jako poslední přilijeme kefír a opravdu důkladně spojíme.
2. Troubu předehřejeme na 180°C, košíčky na muffiny naplníme těstem cca do půlky a šoupneme na 15 - 20 minut do trouby. Každá trouba je jiná, proto je dobré, když si dobu pečení vychytáte sami. Pokud jsou cup cake upečené, zjistíme klasicky pomocí špejle. Necháme odpočinout klidně přes noc.
3. Mezitím si připravíme červené barvivo. Já používám gelové a sypké dohromady. Barvím bílý fondán, protože si ráda volím odstín barvy. Připravte se na to, že díky téhle super barvě, budete mít opravdu skvěle barevné ruce. Během barevní je dobré si ruce prvně natřít například máslem a poté barvu do fondánu opravdu hodně dobře propracovat, tedy pořád hnít v rukou. Sice barvu budete smývat další dva dny, ale stojí to za to. Já barvila fondán na světle růžovo a válela jsem cca čtvrtinu hmoty.
4. Jakmile máte nabarveno, můžeme se pustit do výroby. Vyválejte si prvně bílou část fondánu a pomocí skleničky vykrajujte kolečky podle toho, jak máte cup cake velké. Bílá kolečka poté potřete například meruňkovou marmeládou a přilepte na cup cake. Pomocí štetečku a červeného barviva obarvěte bílý fondán a nechte chvilku zaschnout. Z ružové části hmoty vyválejte krátká proužky, které použijete na rty. Opět je přilepíte na fondán díky meruňkové marmeládě.
5. Teď z další části vytvoříme "zuby" a přilepíme na růžové proužky. Posledním krokem je zabarvení růžových rtů. Opět je v akci štěteček a červené barvivo. Mimochodem, pokud nemáte malířský či jiný štěteček, může vám posloužit starý štěček například ze stínů, jako jsem to udělala já :) Teď už vám přeji hezké dušičky či opožděný Halloween a ať všechny pořádně postrašíte :)


PS: Pokud vám zbyde červená barva a už nemáte fondán, můžete cup cake posypat stříbrným zdobením, vypadá to taky moc hezky a už ne tolik děsivě.

Žádné komentáře:

Okomentovat