středa 10. května 2017

Hon na wroclawské trpaslíky

Je to už pár týdnů, co jsme se s Janičkou rozhodli vyrazit do polské Wroclawi. Už ani nevím, jak nás to napadlo, ale teď jsem fakt ráda, že jsme vyrazily, přestože to málem nedopadlo. Počasí nám moc nepřálo, na ty dva dny hlásili déšt a zataženo, což nás na začátku května fakt štvalo, ale nakonec jsme se hecly a o druhém květnovém prodlouženém víkendu do Wroclawi vyrazily. 



Den první 

Vyrazili jsme z Prahy v neděli ráno a jako dopravce jsme zvolili Flixbus, přestože jsme obě raději chtěli jet Student Agency. Flixbus ale jezdil v lepší hodiny, a tak jsme v sedm vyrazili z Prahy a v poledne vystupovali na wroclawském autobusovém nádraží. Vydaly jsme se vstříc našemu apartmánu, který jsme měly zarezervovaný přes Airbnb, i když se nám opět nevyhnuly drobné komplikace. Což je ale u nás ale docela normální :). Po prolítání půlky města, návštěvy a hledání klíčů na třech různých adresách, nás nakonec někde přijali a konečně o nás i věděli. Co vám budu povídat, když jsme otevírali dvěře bytečku, spadnul nám dost velký kámen ze srdce. Pak už jsme vyrazily vstříc wroclawským uličkám a hlavně jídlu, protože jsme obě umíraly hlady. Pravda, burger s domácími hranolkami a majonézou moc polský není :D. Ale byl snový! 

Burger snů <3



Náměstí Rynek 


Po obědo - večeři jsme se vydali do města. Prošli jsme staré město; náměstí Rynek s roztomilými barevnými baráčky, které teda hyzdí nápisy všech možných restauracích, pak k památníků Panorama Raclawicka a všechno zakončili u ostrůvku uprostřed řeky Odry. Moc nám nepřálo počasí, ale i tak to byla velice příjemná procházka. Večer jsme chtěly zakončit opět ve Whiskey in the Jar, ale v centru byla havárie vody, takže jsme to nakonec zakončili u nás na bytě s vínem a lehkou véčou. 

 Katedrála sv. Magdáleny


 Panorama Raclawicka

Pokračování příště...:) I s trpaslíkama :)

Žádné komentáře:

Okomentovat