Foodblog market level II.
Původně měl tenhle článek vyjít už před minulou nedělí, ale nějak mi to nevyšlo. Čas je poslední dobou proti mě a jestli bych něco potřebovala, tak je to, aby den měl 36 hodin a ne jen 24. Proto o Foodblog marketu až teď. Proběhl minulou neděli a byl perfektní! Kačí vybrala tentokrát prostor Kavárny, co hledá místo a myslím, že to zvolila skvěle. Je fakt, že prostor před kavárnou je menší, a když jsem viděla ty lidi tak jsem si říkala, že se tam nemohou vejít, ale pro mě jako stánkařku to bylo skvělý. S Verčou z Času kávičky jsme prodaly za hodinu a půl a Verča nejenže mi vytrhla trn z paty a pomohla mi, ale konečně jsme měly čas si i trochu popovídat a pořídila mi i super fotky! Veru, jsi láska <3 Láska je i Kačí a Péťa, které tuhle akci pořádaly a jsou to královny! Holky, pusu a DÍÍÍKY! A díky i vám, co jste dorazili, ochutnali a vrátili se s tím, že vám chutnalo a nebo píšete zprávy, že vám chutná. Hodně zabodovali mamčiny slaný koláče, která je mojí další královnou, že místo toho, aby si užívala venku sluníčka a zahrady, tak celou sobotu pekla slaný koláče. A hlavně, že do toho se mnou zase šla! DĚKUJI! <3
Rok 2016
Apetit piknik - Sweet Woirld by Barush stánek 58.
Vždycky mě hrozně překvapí, když mi po odeslání přihlášky na Apetit piknik přijd email s gratulací, že mě vybrali. Každý rok pro mě zhruba v půlce května začíná období testování dobrot, shánění všech propriet a dva dny před Apetitem málem zavařím troubu, protože se rozjede příprava a pečení. Čeká mě to i tenhle rok, a přestože vím, že to bude masakr a že strávím během dvou dnů víc než 12 hodin na nohách, hrozně se na to těším. Apetit piknik je moje srdcovka a každý rok se na něj těším. Je to pro mě i největší akce roku, přestože tenhle rok mám toho v plánu ještě docela dost a jsou věci, které Apetit možná i trumfnou. Přesto, je to zkrátka láska. Určitě na Apetit doražte, 17. června se na vás budu těšit v Grébovce. Už se těším, jak ochutnám co nejvíc dobrot od dalších prodejců a doufám, že letos budu mít i čas trochu se po pikniku projít. Mě najdete u stánku číslo 58!
Událost na fb: Apetit piknik 2017
Kurz Sweet bar od Petry Stahlové
Na skvělém kurzu od Petry Stahlové jsem sice byla poslední květnový den a rozhodně jsem nelitovala. O Petře mi řekla moje kamarádka Adie a já jsem se na její kurz Sweet bar přihlásila už v březnu, protože je o ně obrovský zájem. Vydala jsem se sice až do Kladna, stála 9 hodin na nohách, ale nelituji jediného okamžiku, protože když jsem viděla na konci ty nádhery, co se nám díky Petře podařilo vytvořit, byla jsem nadšená a skoro až dojatá. Vlilo mi to hrozně moc energie do žil a inspirace do dalšího pečení. Dělali jsem rybízové pate de fruit, marshmallows, malé dortíčky s náplní, dva druhy tartaletek a skleniček a v neposlední řadě i makronky. Sice to vypadá, že to bylo hned hotové, ale vzhledem k tomu, že každý dezert se skládal z několika kroků, byly jsme všechny rády, že jsme si šly po sedmé hodině všechno vyfotit a hlavně odvést. Samozřejmě jsem neodolala krásným formám na pečení a karamelizované bílé čokoládě. Rozhodně kurz Petry doporučuji, já se na podzim chystám na další.
Kurz vyrábění zmrzliny v Créme de la Créme
Poslední věc, o které vám chci říct je, že jsem se účastnila skvělého a hrozně zábavného kurzu v Créme de la Créme, kam jsem byla pozvaná s několika blogerkami. Přednášel a zmrzku vyráběl skvělý pan Zmrzlinka alias Honza Hochsteiger, který zmrzlinou žije a je naprosto skvělý. Vyráběl před námi mojito zmrzku a ochutnávali jsme tři druhy pistáciové (zdravou, vegenaskou a klasik). Honza ví o zmrzlině všechno a jeho energie se na nás všechny přenesla. Nejenže jsem se do Créme de la Créme zamilovala, ale taky jsem z kurzu kromě nadšení odcházela asi z dvou kilovou nádobou čtyř druhů zmrzlin. Investujte tedy peníze do kvalitní zmrliny a radši než dvacet levných a nedobrých si dejte jednu dvě dražší, ale kvalitní!
Žádné komentáře:
Okomentovat