čtvrtek 29. října 2015

Podzimní kávování

Podzim se u nás už definitivně zabydlel. A kde jinde strávit podzim než po kavárnách? Po nějaké době přicházím tak přicházím s článkem o mém milovaném kávování a kavárnách, které jsem za těch pár týdnů měsíců objevila či jsem si vzpomněla, že vám o nich musím říct. Doufám, že vám budu inspirací, kam zajít při chladných podzimních večerech, protože ve většině těhle kavárnách se podá i nějaký ten alkoholický nápoj. Opět mi dejte vědět do komentářů, kam chodíte vy a kde to určitě musím vyzkoušet.
Ještě připomínám, že do 31. října, tedy v sobotu končí hlasování do Blogerky roku a já budu opravdu hrozně vděčná za každý váš hlásek. Jsem za to opravdu moc vděčná, protože vím, že mi tím vyjadřujete podporu a to je pro mě nejvíc. Takže DĚKUJI!!!



Kavárna Místo
Po pár týdnech jsme se opět sešly s úžasnou blogerkou z Času kávičky a probraly toho zas hrozně moc. Chlapy, blogy, práce, dovolené.. Hrozně jsme se u toho nasmály a opět jsme vyzkoušely double shot, který moc doporučuji. Káva je to opravdu skvělá. Já opět prubla cappuccino, abych se opět ujistila o tom, že ho mají skvělé, úžasný čokoládový cup cake s arašídovým máslem (ať žijí kalorie), osvěžující bezinkovou limonádu a navrh jsem přidala i americano. Kromě těhle lahůdek mě ale hlavně zaujalo místo a atmosféra kavárny. Jednoduché dřevěné židle a stoly, kavárna rozdělená do několika části, všechno čisté a milé. Cítila jsem se tam opravdu příjemně a můžu jen doporučit. Mám to trochu z ruky, kavárna je na Hradčanské, ale za dobrými kavárnami se vyplatí jezdit.
O pár dní jsem se do Místa opět vráila a tentorkát jsem přijela hladová, takže jsem ochutnala i jejich domácí polévku. Za 45 korun jsem dostal vynikající rajčatovou polévku s kukuřicí, sice trochu ostřejší, ale byl jí neskutečný kotel, takže jsem jí ani nedojedla. S holkama, Šárkou a Káťou jsme i prubly jejich latté a cappuccino a opět největší spokojenost. Místo prostě miluji a je to moje TOP kavárna. Sice ta dálka mě rozčiluje, ale stojí to za to.
Mimochodem, opět jsem dělala rezervaci přes Restu.cz a pokud často někam chodíte, určitě si tuhle stránku hoďte do oblíbených. Rezervace uděláte rychle na netu nebo přes apku na mobilu, do deseti minut vám přijde potvrzení esemeskou a na email a navíc sbíráte za jednotlivé rezervace Restu body, které vám za určitý počet vymění za voucher. Tohle mě baví! :)
Café americano s mlékem: 55 kč
Cappuccino: 55 kč
Bezová limonáda: 55 kč
Cupcake: 38 kč
Caffé latté: 65 kč
Domácí polévka: 45 kč


Kdyby měl někdo, stejně jako já, problém Místo najít. 3 minuty od Hradčasnké, ulice Bubenečská 12 :)


Kavárna Dobrá trafika
"Dnes jsem objevila naprosto supr kavárnu, kam spolu musíme!" Přesně tohle mi napsala moje úžasná Ema z Času kávičky. Je jasný, že jsem po tomhle musela tu boží kavárnu s ní navštívit a probrat tak chlapi, blogy, práci, byt a život celkově. Interiér Dobré trafiky je naprosto úžasný. Představte si, že vejdete do trafiky a všimnete si, že za obchodem je kavárna. Dřevěné stolky, židle, knihovna s knížkami a deskovkami, zimní zahrada, příjemné přítmí. Domácí jablečný koláč a speciální káva Dobrá trafika s espressem a čokoládou. Ema a tohle všechno mi pomohlo udělat ze zmateného dne moc milé odpoledne. Doporučuji.
Káva Dobrá trafika: 48 kč
Jablečný koláč: 42 kč



Cafe Prostoru_
Nedávno jsme s Šárkou byly na autorském čtení mého kamaráda Honzy. Čtení se konalo v moc příjemném prostoru kavárny Café Prostoru_, která se nachází v Dejvicích u ČVUT v prostoru technické knihovny. Co se mi na téhle kavárně líbí, je její prostor a především velká okna, kterými vidíte i na plac před kavárnou a hlavně to celé misto krásně prosvětluje. Navíc je to všechno jednoduché, minimalistické, v bílé barvě, žádné přehnané ozdoby a kýče. Nedávala jsem si výjimečně kávu, ale ochutnala jsem jejich višňový cheesecake. Byl na mě až zbytečně moc tvarohový a mokrý, navíc byl z evidentně z višní z kompotu, což mi přijde trochu škoda, protože i takhle na podzim se ještě nějaké sezónní ovoce dá sehnat. Aperol spritz mě výjimečně nikdy nezklame, jen by ho mohlo být trochu víc.
Višňový cheesecake: 40 kč
Aperol spritz: 80 kč



Café Modi
O pár dní později jsme s Šárkou opět měly sraz a potřebovaly zabít hodinu a půl a vymyslet otázky k rozhovoru. V Café Modi jsem byla už jednou s Janou a pak okolo něj chodila do školy a říkala si, že se musím vrátit. A protože je kavárna na Karláku, kousek od klubu La Laca, kde jsem měli rozhovor, tak jsme se sem se Šárkou vydaly. Bohužel jsme na tom obě finančně špatně, tak jsme ochutnaly jen cappucino a café latté. To jsem opět dostala v hrníčku, takže nebyly vidět ty tři vrstvy, ale na chuť kávy to vliv nemělo. Musím říct, že bylo opravdu moc dobré. Měly jsme štěstí, že jsme si sedly, protože za chvíli už bylo úplně plno. Příjemná a docela rychlá byla i obsluha a já se sem určitě vrátím nejen na kávu, ale i na jídlo.
Caffe latté: 65



Café Mio
Nedávno jsem přemýšlela, kam hodně často míří moje kroky, když jdu se svými kamarády a kolegy pryč z práce. Pokud máme na sebe ještě náladu, což je skoro vždycky a nikdo nikam nespěchá, rádi zaskočíme do kavárny v Arkádách na Pankráci, tedy pár metrů od našeho jobu. Café Mio sice nepatří mezi kavárny, kam bych chodila nějak s velkým nadšením, ale v okolí Pankráce nic bližšího není. Navíc je tam celkem milá obsluha, moc dobré dorty a fajn káva i drinky. Co mi ale trochu dost vadí je to, že se tam dá kouřit, takže vyjdete ven a jste cítit kouřem. V létě jsem si dost často sedali ven, což bylo fajn.
Caffé latté: 64 kč


Kocourkov - Olomouc
Po dlouhé době jsem zas vyjela za Prahu a opět jsem navštívila své skvělé kamarády Janču a Mílu v Olomouci. V pátek večer jsme se přesouvali na Džem fest do Šumperka, já jsem ale přijela už v poledne a využila tak krásného podzimního dne a strávila s Janičkou úžasné odpoledne. A protože jsme obě milovnice koček, vedly naše kroky do dvou kočičích kaváren v Olomouci. Jako první jsme se vydaly do Kocourkova, milé a malé kavárničky, která si mě naprosto získala. Útulné prostředí, pár židliček a obsluha, která byla ráda, že nás vidí. Jejich přístup se mi moc líbil, byli tam jen tři a byli úžasní. Kočičky zrovna spaly, my ale seděly vedle krásné černobílé micinky a uživaly si tak její roztomilost. Super bylo, že o každé kočičce měli krátké povádání, takže člověk věděl kolik jim cca je a jak se jmenují. S Jančou jsme obě zvolily café latté, já přidala moc dobrý vanilkový cup cake s malinami, Janča zase krém s mascarpone a jahodami. Obě jsme si moc pochutnaly a já jsem byla z kavárny opravdu nadšená. Přesně takovou bych chtěla jednou mít. I s těmi kočičkami...
Vanilkový cup cake s malinami: 35 kč
Caffé latté: 49 kč



CoffeeCats - Olomouc
Hned po návštěvě Kocourkova jsme se vydaly do další, jen pár minut vzdálené CoffeeCats. CoffeeCats je od Kocourkova úplně jiná a také má něco do sebe. Je to mnohem větší prostor, mají více kočiček a je to úplně jiný typ kavárny. Dala jsem si karamelové cappuccino, krém z lesního ovoce a tvarohu a malinovou limonádu. Ta byla super, akorát sladké s kouskami malin. Krém obsahoval hrozně moc tvarohu, na mě to bylo trochu moc, ale jinak super. Kafčo také docela šlo, ale byla jsem už pěkně přejedená. Vychtaly jsme s Jančou zas super místo, seděly jsme u okna, kde se na parapetu váleli dvě číčy a jedna byla naším stolem hodně zaujatá, tak jsme to s Jančou využily. Co mi na kavárně trochu vadilo, ale ona za to nemohla, byla asi čtyři malé děti. Hlavně cca roční chlapeček, který byl poměrně hlučný a za spícíma kočkama hodně běhal, ty se před ním akorát schovávaly. Vím, že zakázat přístup dětem do kavárny nejde, ale prosím milí rodičové, do kavárny kde jsou kočky své ratolesti opravdu nevoďte. Nemají z toho radost ani kočky, ani obsluha ani ostatní hosté...


2 komentáře: