úterý 16. května 2017

Jarní coffee tipy

Dlouho tady tenhle článek nebyl, a to jen kvůli tomu, že jsem na milované kavárny a jejich objevování neměla v posledních měsících moc času. Práce, stres, zařizování a přemýšlení, kam a jak se vrthnu ve svém životě dál mě zaměstnávalo víc než objevování kaváren a trávení v nich čas, přestože právě toto bych dělala mnohem radši než ty věci, které dělat musím. Proto jsem si s tímhle článkem dávala na čas, ale doufám, že na jaře a v létě se to opět správí. V tomhle článku najdete jen čtyři kavárny, oproti pěti, ale doufám, že i tak vám udělám radost. Já si jdu teď na chvilku odpočinout od psaní, protože jsem teď jen Baruš s devíti prsty; podařilo se mi se v práci říznout, tak že jsem skoro skončila pod šitím. Tak aspoň to mám zavázané a jsem trochu lazar, nevadí.

 

Mezi srnky - Vinohrady

Milované Mezi srnky mi doporučila nejen moje kamarádka a kolegyně Eliška, ale obdivovala jsem je i na Instagramu. Navštívila jsem je hned dvakrát za sebou, protože mě tahle útulná kavárna naprosto dostala. Prvně jsem tam zašla sama a sama sobě jsem si gratulovala, že jsem si v meníčku vybrala jarní zelenou snídani; vajíčka s žampiony, špenátem a jarním salátkem. Naprostá dokonalost, souznění chutí úplně dokonalé a pokud do Srnek vyrazíte, prostě si tohle dejte. K tomu ochutnejte i malinovou Kombuchu, kterou jsem do té doby neznala.O pár dní později jsem tam byla znova, tentokrát s mojí kamarádkou Anet a zatímco ona si dala lívance, já šla do míchaných vajíček. Ty sice nebyly tak dokonalé, jako zelená snídaně, ale i tak Srnky rozhodně doporučuji.




Flat white: 70 kč
Zelená snídaně: 125 kč
Kombucha: 50 kč
Černý čaj: 70 kč
Cappuccino: 60 kč
Míchaná vajíčka: 95 kč

 Henri espresso bar - Masarykovo nádraží 

Díky Verče ze Stylish coffee za její tip na novou kavárnu Henri espresso bar jsme s mýma holkama z bývalé práce Anet a Hance věděli, kde strávit páteční ráno. Kavárna je nově otevřená, a přestože se nachází kousek od Emy, myslím že s návštěvností mít problém nebude. Nachází se kousek od tramvají a navíc i od Masarykova nádraží, za tu dobu co jsme tam s holkami byli, bylo v kavárně pořád hodně lidí. Teď k meníčku. Musím říct, že jsme s holkami měly docela  hlad a snídaně nás trochu zklamala. Holky měly jen toust s arašídovým máslem a jablko a já tvarohový štrůdl s vanilkovým krémem a šlehačkou. Vzhled nic moc, ale chuť fajn a myslím, že tohle bude jídlo, který bych si klidně i dala častěji. Kávu jsem si dala netypicky latté, které bylo chuťově dost nevýrazné, takový průměr. Prostor i obsluha ale byla moc fajn a interiér se mi dost líbil. Plusový bod má ale rozhodně lokalita, protože v EMĚ bývá dost narváno a tohle je mnohem blíže k nádraží. Pro kafe s sebou si tam ráda zajdu.

Mošt jablko: 25 kč
Latte: 55 kč
Štrůdl: 65 kč


Urban Café - Florenc

O Urban Café jsem se opět dozvěděla díky Verče (moc díky!) a když jsme s Jančou hledali kavárnu na Florenci, tak se nám tenhle tip hodil. Škoda jen, že tam je jen jeden dlouhý stůl a pár míst u baru, protože je tam často dost narváno. Rozhodně doporučuji jejich malinovou limonádu (ano i v zimě zde dostanete čerstvé maliny!). Nadšená jsem byla i z domácí tvarohové buchty a docela ušel i štrůdl, opět domácí.  Pochutnala jsem si i na cappuccinu i na flat white, přiznám se ale že flat white jsem se asi přepila, protože mi v poslední době už moc nechutná. Jinak se mi ale prostor Urban i s obsluhou moc líbí. Jednoduchý design, hodně kytek, dobrý jídlo a pití a milá obsluha. Jen škoda, že je to tam tak maličké.

Flat white: 65 kč
Malinová limonáda: 45 kč
Domácí buchta: 30 kč
Cappuccino: 55 kč


Waf - Waf - Letná

O Waf-Waf jsem slyšela docela dost a samé pozitivní věci. Proto, když jsem jednou šla okolo téhle restaurace/kavárny nemohla jsem do ní nezajít. Protože byl čas oběda, dala jsem si crepes s rukolou, mozzarelou, rajčaty a balsamikem. Miluju crepes na slaný i sladký způsob a i tady jsem neudělala chybu. K tomu velký pomerančový fresh, který byl opravdu hodně fresh, protože kusy pomerančů tam byly opravdu velké. Místo je to moc příjemné, pár stolečků, milá obsluha a plusové body dávám i za možnost sestavení si vlastních waflí či crepes. Rozhodně chci příště vyzkoušet sladké wafle, protože ty nádhery, co tam měly slečny vedle mě, byly opravdu luxusní.

Pomerančový fresh velký: 69 kč
Slané crepes - 129 kč



1 komentář:

  1. Všechny místa, která jsi tu zmínila mám moc rád! :) Obzvlášť Henri a Urban Café. Doporučuju na kávu zajít ráno/dopo, to tam bývá o něco klidnější atmosféra a je si i kam sednout ;)

    OdpovědětVymazat