čtvrtek 13. července 2017

Hon na wroclawské trpaslíky level 2

Pokračování wroclawského deníku jsem teď nějak nestíhala, ale protože jsem vám druhý díl slíbila, tak tady ho máte. První máte na blogu už dlouho.  Teď si můžete přečíst druhý den, kdy se nám o trochu více vyvedlo počasí a mohly jsme si dát i závěrečný drink.



Den druhý

Ráno jsme si hodili věci na recepci našeho apartmánu a nabrali směr Sky Tower, což je moderní věž, ze které je vidět celá Wroclaw. Chtěli jsme město vidět za slunce, takže jsme vyrazili poměrně brzo ráno, ale na věž jsme se dostali až v poledne, dřív totiž nebyli lístky. Mezitím jsme čas strávili po nákupech a na kafíčku s dortíkem, klasika. Výhled jsme naštěstí měli slunečný, takže bylo krásně vidět. Je škoda, že nejhezčí část města je ta historická, předměstí je bohužel zastavěno paneláky, které celkový dojem trochu dost kazí. Rozhodně to ale stojí za to, takže na Sky tower určitě vyražte.





Pak jsme opět zamířili na kafčo, kde jsme objevili i kouzlo wroclawských trpaslíků, které jsou symbolem města. V centru jich najdete několik desítek a je to velký fenomén, za kterým sem jezdí turisté z celé Evropy. Takže se nemusíte cítit divně, když okolo těhle pidi mužíků skáčete s foťákem, nebudete totiž jediní. Po honu na trpaslíky jsme se konečně vydali do Whiskey in the Jar, kde jsem si dala super drink v zavařovačce. Ještě závěrečný nákup a hurá do busu, který nás okolo půlnoci vyhodil v Praze.








Výlet s Jančou jsme si i za nepřízně počasí užily. Přestože do Wroclawi už podruhé nemuselo, rozhodně stojí za návštěvu, už jen proto že Polsko je nám docela blízko, takže nejen že tam budete za pár hodin, ale ještě jim docela dobře porozumíte. My se třeba polštinou docela bavily a pokoušely se napodobit jejich přízvuk. No nešlo nám to :). I tak stojí ale Wroclaw za to a doufám, že v Polsku navštívím nejen jí, protože je to fakt za rohem. Navíc, v Polsku se platí zlotými a jeden zlotý je asi za 6 korun. Ubytování i cesta vás taky nevyjdou draze a jídlo a pití je hodně podobné jak u nás. Takže to stejně jako my zvládnete na low cost :).

4 komentáře:

  1. Ahoj Barčo, do Wroclawi se taky chystám, snad mi to brzy vyjde. Už jsem v Polsku několikrát byla a vždy se mi tam líbilo, věřím, že mě i Wroclaw nadchne jako tebe. :)
    lifefoodtravel.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, Wroclaw za to určo stojí, ale den ti bude úplně stačit. Já se do Polska taky ještě chystám, kde bys mi to doporučila? Přemýšlím nad Krakovem a Varšavou.

      Vymazat
  2. V Krakowě jsem byla a moc se mi tam líbilo, jak město, tak různá bistra a kavárničky, to je moje. :) Takže určitě doporučuji! Varšavu mám taky na wish listu, takže to nemohu říct, ale už podle vyprávění kamarádů a fotek to musí být taky krásné město. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? tak Krakow určitě zkusím, hodně nad ním přemýšlím :) Varšava právě podle fotek vypadá fajn, tak uvidím :)

      Vymazat